Featured snippet Googlessa

Featured snippet Googlessa näyttää nopean vastauksen käyttäjän kysymykseen suoraan hakutulosten yhteydessä, ilman että käyttäjän välttämättä tarvitsee klikata itsensä sivustolle googlesta. Featured snippet näkyy ensimmäisenä Googlessa, joten siitä tulee usein paljon klikkejä sivustolle jonka sisältö on nostettu featured snippettiin, vaikka ihan kaikki eivät klikkaisikaan sitä. Featured snippet -optimointi on tekniikka jota SEO-ihmiset käyttävät, nostaakseen ekalla sivulla rankkaavia sivuja ensimmäiseksi Googleen. Jos haluat hakukoneoptimoida sivujasi niin että ne nousevat featured snippet paikalle, tässä kerron miten sen voit tehdä.

Mikä on featured snippet?

Featured snippet on tuo inforuutu tai infoboksi joka näkyy joskus Googlen hakutuloksissa nollapaikkana, vähän isompana ja näkyvämpänä kuin hakulistaukset tavallisesti. Google päättää automaattisesti, mitkä sivut näytetään featured snippet paikalla. Tavallisesti tällä paikalla näkyy sisältöä joka selittää tietyn asian todella helposti ja yksinkertaisesti kahdella tai kolmella lauseella. Featured snippetiksi nousee myös usein sisältöä joka vastaa googlattavaan kysymykseen.

Featured snippet hakutulos näyttää vähän erilaiselta kuin tavalliset hakutulokset Googlessa. Featured snippet voi olla teksti-, lista- tai taulukkomuodossa ja usein niissä näkyy myös kuvia. Alla esimerkkejä featured snippeteistä joita olen saanut kukkablogissani Slow Flower Garden.

featured snippet
featured snippet
featured snippet
featured snippet

Miten saada featured snippet?

Jos sisältösi on tarpeeksi hyvä, ja selittää asian tarpeeksi yksinkertaisesti ja lyhyesti, Google voi nostaa sivusi fratured snippetiksi. Featured snippettiin nostetaan usein sivuja jotka jo nyt rankkaavat etusivun 1-5 paikoilla Googlessa. Jos sivusi rankkaa näillä sijoilla, voit yrittää muokata sisältöäsi niin että se paremmin nousisi featured snippetiksi.

Sivuilla jotka rankkaavat sijoilla 1-5, on suurin mahdollisuus saada featured snippet. Kuva: Ahrefs

Näin voit saada featured snippetin:

  • Lisää “Mikä on” -otsikko (Vastaukset googlattaviin kysymyksiin nousevat yleensä featured snippetiksi)
  • Käytä “on” -lauseen rakennetta (Muokkaa sisältöä niin että se vastaa suoraan kysymykseen)
  • Selitä aihe 2-3 lauseessa.
  • Sovita featured snippet -muotoon. (Esim. jos featured snippetissä nyt nousee lista, lisää lista sivullesi)
  • Brändisanat ei yleensä nouse featured snippettiin.
  • Priorisoi, kun rankkaat viiden parhaan joukossa, sillä niillä sivuilla suurin mahdollisuus nousta featured snippet -paikalle.

Oma featured snippet -optimointini

Näillä vinkeillä olen itsekin featured snippet -optimoinut eri sivustoja. Slow Flower Garden -blogissani optimoin ensimmäisessä testissä näiden ohjeiden mukaan neljä sivua, joista kolme nousi featured snippettiin 3-4 viikon päästä. Onnistumisprosentti oli 66.6% joten pitäisi jatkaa featured snippet optimointia. Yleensä on kuitenkin varmempi laskea 10-20%, riippuen millä alalla ja mitä muita kilpailijoita Googlesta löytyy, mutta kannattaa testata ja katsoa onnistutko saamaan featured snippettejä Googlessa ja nousta ensimmäiseksi hakutuloksissa!

Lähteet

Long, C. (2022, December 7). How to Get Google Featured Snippets: 9 Optimization Guidelines. Search Engine Land. https://searchengineland.com/how-to-get-google-featured-snippets-9-optimization-guidelines-312241

Soulo, T. (2017, May 30). Ahrefs’ Study Of 2 Million Featured Snippets: 10 Important Takeaways. Ahrefs Blog. https://ahrefs.com/blog/featured-snippets-study/

Kasvuhakkerointia ja hakukoneoptimointia päivittäin, vuodesta 2019. Auttanut yli 40 yritystä hakukoneoptimoinnissa ja kasvussa. Growth Hacker ja SEO-konsultti kasvumarkkinointiyrityksessä Genero – the Growth Marketing Agency for the Nordics. Meta, Google Ads, linkedin ja Youtube markkinointi ja leadgeneration. Asiakkaina B2B, B2C ja e-commerce yritykset. Hakukoneoptimointia suomen, ruotsin, englannin, norjan, tanskan, saksan ja ranskan kielillä. Opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteriksi, aiheena kehityspsykologia, Åbo Akademissa. Vapaa-aikana kasvattaa leikkokukkia sekä koodaa ja kirjoittaa Slow Flower Garden -blogia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *